FAQ | Veel gestelde vragen over E-UNIT

Het E-UNIT energiesysteem

 • Een E-UNIT maakt gebruik van een centraal geïnstalleerd verwarmingssysteem is de werking daarvan gegarandeerd ?
  Het E-UNIT verwarmingssysteem is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse bedrijf Viessmann. In Duitsland werken meer dan 450 dergelijke systemen naar behoren al meer dan 10 jaar. In Nederland zijn inmiddels meer dan 15 systemen werkzaam.
 • Indien de zonnepanelen, de batterij of andere delen van het E-UNIT systeem onverhoopt uitvallen is er dan nog wel stroom beschikbaar ?
  Een E-UNIT heeft net als traditionele bedrijven een hoofdaansluiting bij Liander. Mochten onze eigen systemen onverhoopt uitvallen dan blijft de stroomvoorziening in takt middels de aansluiting van Liander. De stroomspanning wordt dan verdeelt naar de units via het bestaande leidingsnetwerk
 • Welk bedrijf heeft het E-UNIT systeem gemaakt ?
  Het E-UNIT systeem bestaat uit diverse componenten. Deze componenten worden vervaardigd door genormeerde fabrikanten die bewezen technologische oplossingen aanbieden. De componenten zijn door een gecertificeerd bedrijf geïnstalleerd en het E-UNIT energiesysteem is uitvoerig getest en voldoet aan alle eisen.
 • Klopt het dat een E-UNIT geen gasaansluiting heeft ?
  Een E-Unit heeft inderdaad geen gas aansluiting. Dat is ook niet nodig want alle energie voor verwarmen, koelen en uiteraard elektra wordt door ons zelf opgewekt. Mocht de eigen opgewekte energie niet voorhanden zijn dan beschikt het E-UNIT over een traditionele stoomaansluiting bij Liander en is de werking van het energiesysteem altijd gegarandeerd
 • Kan een E-UNIT gelijktijdig koelen en verwarmen?
  Standaard voorziet een E-UNIT in een koelsysteem dat in de zomerseizoen kan worden gebruikt. Indien er een koelbehoefte is buiten het seizoen of een hogere capaciteit gewenst bieden wij maatwerkoplossingen. Neem hiervoor contact met ons op.   

Internet & glasvezelaansluiting

 • Is een E-UNIT voorzien van Internet ?
  Ja een E-UNIT wordt standaard voorzien van een razendsnelle internetverbinding over glasvezel. De gebruiker van een E-UNIT kan hierop naar wens een draadloos of een bedraad netwerk aansluiten.

Autolaadplekken

 • Kan ik meerdere autolaadplekken voor mijn unit krijgen ?
  De autolaadplekken zijn verdeeld over het terrein. De units aan de voorzijde hebben de beschikking over een laadplek voor de deur. De overige autolaadplekken staan vermeld op de overzichtstekening.
 • Kunnen derden ook van de autolaadplekken gebruik maken ?
  Ja iedereen met een daarvoor geschikte laadpaalpas kan gebruik maken van de laadpalen.

Bereikbaarheid

 • Kan een grote vrachtwagen aan de achterzijde van het E-UNIT gebouw komen ?
  Het terrein is bereikbaar voor klein vrachtverkeer. Met een grotere vrachtwagen combinatie is het niet mogelijk om rond het gebouw te rijden of aan de achterzijde te komen. De E-UNITS aan de voorzijde kunnen wel bereikt worden met een grotere vrachtwagen omdat deze aan de Hondiusstraat zijn gelegen.

(Bouwkundige) aanpassingen

 • Is het toegestaan een doorvoer door het dak maken ?
  Op verzoek kunt u een doorvoer door de eigenaar/opstalrechthouder laten maken. Over de weg te nemen zonnepanelen betaald u wel een vergoeding in de vorm van dervingskosten.
 • Zijn er afspraken gemaakt over reclame uitingen en de plek daarvoor ?
  Reclame en naam- aanduiding is gebonden aan gebruiksregels. Bij de voordeuren van de werkplek units komt een plaat in de kleur grijs, boven staat het unit nummer. De middenruimte is bedoeld voor een wrap-stikker met de naams-aanduiding van het bedrijf. Onder aan de plaat is een voordeurbel geïntegreerd.

  De units gelegen achter de voorgevel hebben de mogelijkheid een verwijzing aan te brengen naar hun bedrijf in het betreffende vak van de zijgevel in het groen gekaderd vlak met een wrap-stikker. Alle werkplek units kunnen op de roldeur boven het raamvlak op een deurpaneel een wrap-stikker plakken met naams-aanduiding van het bedrijf.

  Andere plaatsen voor reclame of naams-aanduidingen worden niet toegestaan.

 

Duurzaamheidsbijdrage

 

 • Waarom betaald de gebruiker van een E-UNIT een duurzaamheidsbijdrage ?
  Een E-Unit maakt gebruik van de modernste duurzame installaties.In tegenstelling tot een traditionele bedrijfsunit waarbij elke individuele unit wordt voorzien van zijn eigen cv-installatie en airconditioning systeem maken E-units gebruik van een centrale duurzame installatie die alle units voorziet van elektra, warmte en koude energie.

  Dit betekent dat de eigenaar/gebruiker van een E-unit niet zelf hoeft te investeren in de aanschaf en onderhoud van installaties. Een E-unit wordt turn-key volledig afgebouwd en voorzien van een werkende installatie opgeleverd. Bovendien wordt de werking van de installatie 24/7 geobserveerd en betaal je als gebruiker niet voor onderhoud, reparatie of vervanging.

  Hiervoor in de plaats betaal je als gebruiker een maandelijkse duurzaamheidsbijdrage. Je leest er hier meer over.

Het huren van een E-UNIT

 • Kan ik ook een E-UNIT huren ?
  Er zijn een beperkt aantal E-UNITS te huur. Neem hiervoor contact met ons op en wij informeren je graag verder.
 • Indien ik een E-UNIT huur betaal ik dan ook duurzaamheidsbijdrage?
  De duurzaamheidsbijdrage wordt in rekening gebracht aan de eigenaar van de E-UNIT. Het is aan de eigenaar of hij de duurzaamheidsbijdrage doorberekend dan wel in de huurpenningen verwerkt
 • Wat is de huurtermijn van een E-UNIT ?
  De huurtermijn hangt af van de beschikbaarheid van een E-UNIT neem hierover contact op met ons.

Over energie, kosten en opbrengsten

 • Klopt het dat je met een E-UNIT de komende 10 jaar een vaste prijs voor de energiekosten hebt ?
  Ja dat klopt. De gebruiker van een E-UNIT betaald de komende 10 jaar hetzelfde marktconforme tarief voor energie. Dat is mogelijk omdat een E-UNIT geen gebruik maakt van fossiele (traditionele) brandstoffen. Wij wekken onze eigen energie op en daardoor kunnen we de prijs van energie voor de komende 10 jaar garanderen.
 • E-UNIT is energieplus wat betekent dat ?
  Een E-UNIT park voorziet in zijn eigen energiebehoefte. Middels zonnepanelen, windmolen en een hypermoderne ijswaterpompcentrale voorzien wij de E-UNITS van energie, warmte en koude. Je kunt er hier meer over lezen. Omdat we meer energie opwekken dan  alle gebruikers van een E-UNIT verbruiken houden we energie over. Daarom heet het energieplus. De extra opgewekte energie slaan wij op en daar profiteert de gebruiker van want die verdiend daar ook aan. In het artikel geld verdienen met een E-UNIT lees je er alles over.
 • E-UNIT maakt gebruik van ijs om te verwarmen hoe werkt dat precies?
  Het klinkt misschien gek maar inderdaad wij maken gebruik van een oeroud natuurlijk proces om energie die vrijkomt bij het smelten of stollen van ijs om te zetten in warmte. Nieuwsgierig geworden in dit artikel wordt het verder uitgelegd.
 • Jullie verkopen de energie die de gebruikers niet nodig hebben hoe profiteer ik hiervan als gebruiker?
  Omdat we meer energie opwekken dan alle gebruikers van een E-UNIT verbruiken houden we energie over. Daarom heet het energieplus. De extra opgewekte energie slaan wij op en daar profiteert de gebruiker van want die verdiend daar ook aan. In het artikel geld verdienen met een E-UNIT lees je er alles over.